Zwerfvuilactie Berbroek: Kleine daad, groot resultaat

Op 4 mei 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Gemeentenieuws

Gewapend met gepaste kledij (veiligheidsvest en handschoenen), een vuilnisgrijper en vuilzakken maakten de bestuursleden van N-VA NIEUW Herk-de-Stad enkele straten en pleinen van Berbroek weer proper. Schepen van Leefmilieu, Wim Berden: “Elk jaar vinden we helaas een hoop zwerfvuil en sluikstorten langs onze wegen. De technische dienst van de gemeente zet hier sterk op in en ze hebben al heel wat zwerfvuil opgeruimd. Jammer genoeg is dit vaak dweilen met de kraan open. Gelukkig zijn er ook vrijwilligers die willen meehelpen aan een properder Herk, waarvoor dank!”

Ook onze afdeling deed mee aan de jaarlijkse zwerfvuilactie ‘Straat.net’ van Limburg.net. Ondanks de regenachtige dag mogen we van een geslaagde opruim spreken. Na 7 straten hadden we al 15 vuilniszakken gevuld. Dat is niet alleen hard gewerkt door onze ploeg maar het toont ook aan dat we moeten blijven inzetten op deze problematiek voor de leefbaarheid in Herk-de-Stad.

Opbrengst gaat naar het goede doel
Als extra stimulans kregen de deelnemers per opgeruimde kilometer 15 euro voor hun vereniging. N-VA NIEUW Herk-de-Stad verdiende op die manier 139,20 euro. Een bedrag dat we met heel veel plezier aan Plan International zullen schenken. Sterker nog, we verhogen het ingezamelde geld van deze zwerfvuilactie tot 250 euro.

 

Johny Franssen, Danny Jamers, Nicole Verheyen, Wim Berden, Ivo Grosemans, Michel Laenen, Noëlla Lowet, Chiel Beckers, Lo Guypen, Zita Laenen, Jos Vandersmissen en Björn Lambrechts

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is