Speeltuinen in Schulen en Berbroek in nieuw kleedje

Op 21 september 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Verkiezingen 2018

Goed nieuws voor de kinderen van Schulen en Berbroek. De stad heeft in Schulen een compleet nieuwe speeltuin aangelegd en in Berbroek zijn een aantal nieuwe speeltuigen geplaatst

In Schulen ligt de speeltuin aan de Vanarenberglaan, vlakbij de plaatselijke school. “Deze speeltuin was verouderd en voldeed niet meer aan de moderne vereisten. Zo gelden er strenge voorwaarden om de veiligheid van de kinderen bij het spelen te garanderen,” legt schepen van jeugd Wim Berden (N-VA NIEUW) uit.

Het stadsbestuur opteerde ervoor een compleet nieuwe speeltuin te laten aanleggen. De tuin bestaat uit twee zones. Een helft van de speeltuin is voorbehouden voor de kleinste kinderen met klim- en klauterrekken, een glijbaan en schommels op hun maat. Dankzij de bodem in zand kunnen de kinderen bij het vallen geen blessures oplopen. De andere helft is bestemd voor de grotere kinderen met avonturlijke speeltuigen die de motorische vaardigheden aanspreken. Het stadsbestuur heeft ook aan de omgeving van de speeltuin van Schulen gedacht. De omheining van de speeltuin is helemaal vernieuwd, zodat de ouders hun kinderen met een gerust gemoed hier kunnen achterlaten.

85.000 euro 
Naast de speeltuin van Schulen is ook die van Berbroek vernieuwd. In Berbroek ligt de speeltuin in de buurt van de parochiezaal aan de Kapelstraat. “In Berbroek zijn een aantal nieuwe speeltuigen geplaatst,” legt schepen Berden uit. “Dat is gebeurd in afwachting dat Berbroek een compleet nieuwe speeltuin krijgt. De werken in Schulen en Berbroek hebben samen 85.000 euro gekost. Met de heraanleg van de speeltuin van Schulen rondt de stad een zesjarenplan voor de speeltuinen af. In dat kader zijn de speeltuinen van Schakkebroek en in het park Olmenhof aan het stadhuis vernieuwd.”

LW, HBVL © 2018, Mediahuis

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is