Sp.a Herk-de-Stad verdraait waarheid over Vlaamse armoedecijfers

Op 6 december 2019, over deze onderwerpen: Welzijn

De lokale sp.a-afdeling in Herk-de-Stad neemt een loopje met de waarheid rond Vlaamse armoedecijfers, zo blijkt uit een artikel in het socialistische blad “Nieuwspeper”. Daarin staat dat de kinderarmoede gedurende de voorbije legislatuur verdubbeld zou zijn. De cijfers van Kind en Gezin bewijzen dat dat niet klopt.

De kansarmoede-index is in Vlaanderen tussen 2014 en 2018 gestegen van 11,38% naar 14,05%, zo blijkt uit cijfers van Kind en Gezin. “Ik begrijp niet dat de sp.a in hun blaadje de burgers foute informatie probeert te geven. Dit kan niet en wij vragen dan ook een rechtzetting”, zegt N-VA-gemeenteraadslid Danny Jamers, “Wanneer ik hen vroeg om een verklaring, zei men dat de cijfers kloppen als je teruggaat tot 2008. In heel die periode (tot 2014) was echter de socialistische Ingrid Lieten Vlaams minister van armoedebestrijding en steeg de kansarmoede-index ongeveer even snel. Ik begrijp dus niet welk punt men bij de sp.a probeert te maken.”

Als fractie vindt de N-VA uiteraard dat elk kind in armoede er één te veel is en dat we volop moeten inzetten hierop. “Maar dat moeten we dan wel doen op basis van correcte cijfers”, concludeert Jamers.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is