Seniorenwoningen in Schulen zijn grondig vernieuwd

Op 12 oktober 2018, over deze onderwerpen: Senioren, Verkiezingen 2018

Het OCMW van Herk-de-Stad heeft de 16 seniorenwoningen in Schulen grondig vernieuwd. Ook de gemeenschappelijke ruimte aan de woningen is in het nieuw gestoken en die is voortaan ook beschikbaar voor verenigingen of andere organisaties. Het geheel is nu ook officieel 'Arenberghof' gedoopt.

De zestien seniorenwoningen liggen aan de Vanarenberglaan in Schulen. “Ze werden in 1976 gebouwd en waren dringend aan een opknapbeurt toe. De badkamers waren totaal verouderd en voldeden niet meer aan de moderne vereisten”, zegt OCMW-voorzitter Karolien Grosemans (N-VA Nieuw). Bewoonster Marie-Louise Myny beschrijft haar nieuwe badkamer: “Die is nu veel functioneler ingericht. In de plaats van het vroegere ligbad is een inloopdouche gekomen, die voorzien is van een opklapstoeltje. De vroegere WC is vervangen door een hangtoilet. Ook de wastafel is vernieuwd.”

“De seniorenwoningen liggen allemaal op de gelijkvloerse verdieping en zijn dus vlot toegankelijk voor minder mobiele personen”, beklemtoont Karolien Grosemans. “Omdat de terrassen groter zijn gemaakt, kunnen de bewoners maximaal genieten van de buitenlucht. Ook het zinkwerk aan het dak is vernieuwd.”

 

Verenigingen

De gemeenschappelijke ruimte aan de woningen is eveneens in het nieuw gestoken. Karolien Grosemans: “Er is een nieuwe keuken ingericht en er zijn nieuwe sanitaire voorzieningen aangebracht. De ruimte is geverfd en voorzien van smaakvol meubilair. Er is plaats voor zestig personen. De zaal staat ter beschikking van verenigingen of andere organisaties.” Het geheel van woningen en gemeenschappelijke ruimte heeft nu de naam Arenberghof gekregen. Die is op historische gronden voorgesteld door buurtbewoner Rudo Vanhees: “Schulen kwam in 1260 in het bezit van Lummen, waar het huis Van der Mark-Arenberg de plak zwaaide. De huizen staan op een 'berg' - met 29 meter het tweede hoogste punt in Schulen - en ze werden gebouwd rond een binnenhof. De naam straalt een zekere klasse uit.”

De werken hebben een jaar geduurd en ongeveer 300.000 euro gekost.

Gemeenschappelijke ruimte is voortaan ook beschikbaar voor verenigingen.

Luc WEYENS, HBVL © 2018, Mediahuis

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is