Rock Herk vraagt aan stad 100.000 euro steun

Op 1 oktober 2012, over deze onderwerpen: Gemeentenieuws

Herk-de-Stad

Het muziekfestival Rock Herk zit na de jongste editie met openstaande rekeningen voor een totaal van zowat 95.000 euro. De organisatie vraagt nu van het stadsbestuur 100.000 euro om de toekomst van het festival - op kleinere schaal - te verzekeren. Dat is gebleken op een overleg met de politieke partijen in de Herkse gemeenteraad. De beslissing over de steun valt pas na de verkiezingen.

Rock Herk vierde dit jaar zijn dertigste editie. Door een combinatie van factoren viel de jubileumeditie tegen. Voor het eerst moesten bezoekers aan het festival toegang betalen.

Bovendien hield het bijzonder slechte weer ook heel wat mensen thuis. Om het Olmenhofpark - dat om de waardevolle natuur is beschermd - te sparen, werd voor het eerst het aantal bezoekers per dag beperkt tot 12.000. Al is dat cijfer door andere factoren geen van de twee dagen gehaald.

Kater

De festivalorganisatie hield aan de editie dit jaar een financiële kater over. Alle (gedeeltelijk) openstaande facturen zijn goed voor zowat 95.000 euro. Rock Herk denkt dat het niet kan overleven zonder steun van de stad. Als het festival voortgaat, wil de organisatie op kleinere mobicar schaal - 3.000 tot 4.000 bezoekers - gaan werken. Zaterdag zat de organisatie met alle partijen in de Herkse gemeenteraad (sp.a, Open Vld, N-VA NIEUW en CD&V) aan tafel om van gedachten te wisselen.

De teneur van de vergadering was dat alle partijen positief staan tegenover Rock Herk en dat niemand het festival verloren wil zien gaan.

Toch is het nog lang geen uitgemaakte zaak of het festival daadwerkelijk 100.000 euro zal krijgen. mobicar Ook de vorm van die steun - een toelage of een lening die de organisatie aan de stad moet aflossen - blijft een open vraag.

Over de plaats van de eventuele volgende edities lopen de meningen bij de Herkse partijen uiteen. Sp.a en CD&V lijken voor het behoud van het festival in het Olmenhofpark.

N-VA NIEUW en Open Vld zijn voorstander van een verhuizing naar een andere locatie.

Luk Weyens, HBVL © 2012 Concentra

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is