Politieraad: Niko Smeets volgt partijgenoot Laurens Appeltans op

Op 27 november 2015, over deze onderwerpen: Gemeentenieuws

Personenbelasting en opcentiemen blijven ook volgend jaar ongewijzigd

Personenbelasting: De personenbelasting blijft in 2016 behouden op zeven procent, en dat voor het twaalfde jaar op rij. Met dit percentage zit Herk-de-Stad onder het Vlaamse gemiddelde.

Opcentiemen: De opcentiemen op de onroerende voorheffing blijven in 2016 behouden op 1200 eenheden. Deze aanslagvoet steeg in 2001 van 700 naar 1350 eenheden om in 2006 te verminderen tot 1200. Ook met deze heffing bevindt Herk-de-Stad onder het gemiddelde in Vlaanderen.

Politieraad: Niko Smeets (N-VA NIEUW) volgt zijn partijgenoot Laurens Appeltans op in de politieraad van de zone West-Limburg. Ex-schepen en ex-senator Laurens Appeltans stapte in oktober uit de politiek. Niko Smeets volgde eind vorig jaar Rik Raskin op.

Compensatie: Omdat de feestdag van Kerstmis in 2016 op een zondag valt, keurde de raad vrijdag 23 december als compensatieverlofdag goed. Dat stuit op bezwaren van de socialistische vakbond ACOD. Namens die vakbond protesteerde afgevaardigde Dominique Biesmans in het vragenhalfuurtje na de raad bij het schepencollege dat het personeel op die vrijdag voor Kerstmis sowieso een halve dag vrij heeft, en dat er dus extra compensatie zou moeten komen. (lw)

Meerderheid: N-VA NIEUW (7), Open Vld (4), CD&V (3)

Oppositie: sp.a Herk-de-Stad (9)

BEGIN: 20 U

EINDE: 20.45 U

LW, HBVL © 2015 Concentra

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is