Nog geen engagement voor onze jeugdspelers

Op 21 februari 2019, over deze onderwerpen: Gemeentenieuws


Maandag bracht raadslid Danny Jamers het dossier over de nieuwe infrastructuur voor JVGH (Jeugdvoetbal Groot Herk) naar de gemeenteraad. Er is dringend nood aan een nieuwe kantine, nieuwe kleedkamers, opslagruimtes en een kunstgrasveld.

Om hiervoor een masterplan te maken, contacteerde de sportraad verschillende clubs met een vragenlijst over de Herkse noden op vlak van sport en vrije tijd. In september vorig jaar waren de resultaten gekend. De schepen van Sport kondigde aan dat het plan klaar zou zijn op 31 december 2018. De oplevering liep echter een halfjaar vertraging op. Maandag vernamen we dat het plan ten vroegste in juni wordt verwacht.

De schepen deed heel de historiek over het tot stand komen van het dossier uit de doeken: de samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer, de problemen die en route opdoken en het hoe en wat omtrent het opstellen van een masterplan.

Ondanks zijn uitgebreide uitleg kregen we van het stadsbestuur geen bevestiging dat ze dit project voor onze jeugdspelers uit de grond willen stampen. Voorlopig geen perspectief dus voor de vele vrijwilligers die hier al jaren hun tijd en geld in stoppen. De N-VA-fractie wil de meerderheidspartijen graag herinneren aan hun verkiezingsbeloften van enkele maanden geleden:

CD&V

“Verder inzetten op sportbeleving: voetbal stimuleren door incentives zoals de aanleg van een kunstgrasveld, de bouw van infrastructuur indien er samenwerking is tussen de ploegen.”

Open Vld

“Jeugdvoetbal Groot Herk heeft dringend nood aan nieuwe infrastructuur. Door de Herkse ploegen te laten samenwerken, kan de toekomst worden verzekerd en zal de gemeente mee investeren in een nieuwe infrastructuur.”

sp.a

“Hun infrastructuur verouderd noemen, is een groot understatement. Er is werk aan de winkel voor deze eerder jonge club met weinig financiële middelen. Het gemeentebestuur moet dringend daarop inzetten in de hoop dat het gebruik van de huidige accommodatie snel tot het verleden behoort. Ook een kunstgrasveld is een absolute noodzaak, maar geen kleine investering.”

De N-VA steunt de ambitie van de club om verder te groeien en laat het dossier alvast niet los.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is