Nieuwe speeltuin in park Olmenhof

Op 17 oktober 2015, over deze onderwerpen: Gemeentenieuws

De meerderheid van N-VA NIEUW wil de speeltuin in het Olmenhof in een nieuw kleedje steken. Ze trekt daarvoor 75.000 euro uit. "Voor het park werd in 2008 een beheerplan goedgekeurd", zegt schepen Wim Berden (N-VA NIEUW). "We hebben over het park een rondvraag gedaan bij de bezoekers. Daaruit blijkt dat het vooral Herkenaren zelf zijn die het park bezoeken. Ze zijn tevreden over het park in zijn geheel, maar minder over de speeltuin. In de eerste plaats komen de bezoekers om in het park te wandelen. Op twee staat een bezoek aan de taverne en pas op drie volgt een bezoek aan de speeltuin."

Naast de bezoekers heeft de stad ook bij de jeugd(beweging) en de speelpleinwerking geïnformeerd naar een nieuwe invulling van de speeltuin. Schepen Wim Berden: "Wij gaan voor een mix van nieuwe speeltoestellen met natuurlijke speelelementen."

De sp.a-oppositie onthield zich. Zij heeft geen goed oog in het project. Fractieleider Bert Moyaers: "75.000 euro volstaat niet om een voor het stadspark volwaardige speeltuin in te richten. De nieuwe speeltuin in Schakkebroek heeft 55.000 euro gekost voor slechts enkele toestellen." Volgens schepen Berden loopt die vergelijking mank: "In dat bedrag zaten ook de omgevingswerken. Die zijn voor het Olmenhof nog niet inbegrepen. Voor de omgevingswerken is ook nog eens 10.000 euro voorzien."

(lw), HBVL © 2015 Concentra

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is