Natuurweetjes en ideetjes (3)

Op 27 maart 2018

Voor de N-VA zijn bijen geen bijzaak! Inderdaad, de bijen hebben het vandaag bijzonder moeilijk. In Vlaanderen verdween de laatste jaren 40 procent van de bijenkolonies. Het belang van bijen als bestuiver van gewassen is nochtans immens voor het ecosysteem én voor onze economie. Wilde bijen zijn nodig om meer dan 80 procent van alle landbouwgewassen te bestuiven.

 

 

 

Een weetje

Omdat de wilde bijenpopulatie achteruit gaat door het verdwijnen van natuur, nectarplanten, het gebruik van pesticiden en ziektes, wil de N-VA in elke deelgemeente een bijenhotel installeren. Deze zijn ideaal om bijen en andere vliegende insecten een thuis te bieden. Met een bijenhotel kunnen we de bijen een echt duwtje in de rug geven. Wilde bijen steken trouwens niet. We willen ook de scholen betrekken in dit educatieve project.

Een ideetje

Vele Herkenaren hebben een trouwe viervoeter. Honden moeten overal aan de leiband. Maar zij willen ook wel eens alleen rennen. Dat kan in onze gemeente nog niet omdat er geen hondenlosloopzone is. Onze partij wil daarom een plaats zoeken waar honden op een veilige manier kunnen stoeien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is