Michel Laenen: scheidsrechter van de gemeenteraad

Op 23 november 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Michel Laenen (40) en zijn vrouw Els hebben samen twee kinderen en wonen in de Endepoelstraat in het centrum van Herk. Michel geniet ervan om in zijn vrije tijd naast het voetbalterrein van Jeugdvoetbal Groot-Herk zijn kinderen aan te moedigen of er een handje toe te steken.

We kennen hem als gemeenteraadsvoorzitter hier in Herk-de-Stad.

Wat doet een gemeenteraadsvoorzitter precies, Michel?
Ik vergelijk mijn rol vaak met die van een scheidsrechter in het voetbal. Een arbiter, zoals ze zeggen, moet zich per slot van rekening ook neutraal opstellen en erop toezien dat de teams zich aan de regels houden.

Iedereen heeft op de gemeenteraad recht van spreken. Het is mijn taak om deze debatten in goede banen te leiden. Overleg met de eigen fractie en andere partijen is dan ook erg belangrijk. In dit opzicht verschil ik misschien wel met een scheidsrechter. Hij heeft meestal wel het laatste woord tijdens een wedstrijd. (lacht)

Om mijn ‘match’ zo goed mogelijk voor te bereiden moet ik natuurlijk ook de dossiers die aan bod komen goed bestuderen. Ik zit dan ook wekelijks met onze stadssecretaris aan tafel om alles zo nauwkeurig mogelijk op te volgen. Het is mijn taak om net zoals een goede scheidsrechter oog te hebben voor hetgeen naast het politieke veld gebeurt. Ik ben dan ook graag een aanspreekpunt op de vele Herkse activiteiten.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is