Kristof Claes: onze sympathieke fractieleider

Op 21 september 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Kristof (47) woont met zijn vrouw Nadia en hun zonen Arjaan en Joran in de Rode Kruisstraat in Schakkebroek. Hij was onderhoudstechnieker bij het vroegere Ford Genk. Na de sluiting bleef hij niet bij de pakken zitten. Hij leidt nu, samen met zijn broer Koen, een bouwbedrijf, gespecialiseerd in dak- en isolatiewerken. Hij blaast zijn eerste kaarsje uit als fractieleider.

Wat houdt deze functie precies in, Kristof?
Als fractieleider ben ik in de eerste plaats de spreekbuis van N-VA NIEUW op de maandelijkse gemeenteraad. Ik leid ook onze vergaderingen ter voorbereiding van de gemeenteraad. Daarnaast zit ik ook de vergaderingen van het meerderheidsoverleg voor. Dat is een maandelijkse samenkomst van de drie partijen die samen Herk-de-Stad besturen. Op die vergaderingen worden belangrijke knopen doorgehakt. Wat gaan we wel of niet doen als gemeente. Goed overleg en open communicatie zijn heel belangrijk.

Om dit allemaal zo goed mogelijk voor te bereiden, volg ik de schepencolleges op de voet. Ik weet ook graag wat er allemaal leeft in Herk. Hier in Schakkebroek ben ik, als enig gemeenteraadslid van de meerderheid, met plezier een aanspreekpunt.

Moest je je hard aanpassen in je nieuwe rol?
Dat viel heel goed mee. Ik word omringd door een sterke en ervaren fractie. Voor goede raad kan ik altijd bij mijn familie terecht. Mijn vader was OCMW-raadslid in Hasselt, mijn broer is onder andere N-VA-gemeenteraadslid in Lummen. Politiek is een vast agendapunt op onze familiebijeenkomsten.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is