Jongeren en politiek. Een geslaagde combinatie?

Op 30 november 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Chiel en Björn houden de Herkse N-VA jong. Jongeren worden in dit verhaal vaak afgeschrikt door vooroordelen. Aan hen het woord om de jeugd over de streep te trekken.

Vooroordeel 1: “Politiek is niets voor mij, want naar jongeren wordt toch niet geluisterd.”

Chiel Beckers (25), secretaris N-VA Herk-de-Stad: “Sinds kort is er een reglement en een heel nuttig draaiboek voor het organiseren van fuiven in onze gemeente. Het document is vooral bedoeld om jongeren te helpen met het in orde brengen van hun 18-jarigenfuiven. Mijn advies werd door N-VA Herk-de-Stad op prijs gesteld. De mening van jongeren telt wel degelijk. Vanaf het begin werd ik met open armen ontvangen. Ik heb geen spijt van mijn engagement.”

Vooroordeel 2: “Ik vrees dat ik door de politiek kansen misloop.”

Björn Lambrechts (29), gemeenteraadslid N-VA Herk-de-Stad: “Je kan het ook bekijken als een extra kans die je krijgt. Ongeveer een jaar geleden maakte ik mijn debuut in de politiek als gemeenteraadslid. Ik kan je verzekeren dat ik al heel wat mensenkennis heb opgedaan en veel heb bijgeleerd. Deze ervaring zie ik dan ook als een extra troef in mijn verdere leven.”

Kortom, jongeren en politiek zijn wel degelijk een winnende combinatie. Spreekt dit verhaal je aan? Wil jij je graag als jongere inzetten binnen N-VA Herk-de-Stad? Aarzel dan niet en contacteer ons!
Chiel Beckers: chiel.beckers [at] n-va.be / 0479 44 76 44
Björn Lambrechts: bjorn.lambrechts [at] n-va.be / 0474 84 39 51

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is