Het gedacht van de ondernemers

Op 20 september 2018, over deze onderwerpen: Lokale middenstand en ondernemen, Verkiezingen 2018

Het lokaal ondernemerschap vormt de basis van onze welvaart, zorgt voor tewerkstelling en draagt bij tot het welzijn van onze burgers. De N-VA wil dan ook maximaal kansen bieden aan zelfstandige ondernemers. Via hun gedacht krijgen we een zicht op de pijnpunten van het ondernemerschap in Herk-de-Stad. Hier kan je de belangrijkste conclusies lezen:

 

 

 

Herks parkeerbeleid één van de voornaamste struikelblokken

Grafiek 1: De gemeente moet haar parkeerbeleid opnieuw bekijken en waar nodig aanpassen.

Op de vraag of de Herkse ondernemers onze stad zouden aanraden bij collega-ondernemers, antwoordde 71,4 procent dat ze dit niet zouden doen. Het parkeerbeleid was in vele gevallen aanleiding voor deze slechte score. Op de stelling ‘De gemeente moet haar parkeerbeleid opnieuw bekijken en waar nodig aanpassen’ reageerde 75,0 procent positief. Een duidelijk signaal. 

 

 

 

 

Communicatie blijft een werkpunt

Grafiek 2: De gemeente moet een ondernemersloket openen

Een duidelijke meerderheid (87,5 %) is voorstander van een ondernemersloket waar men commerciële evenementen coördineert, leegstand opvolgt, potentiële kandidaat-ondernemers contacteert en starters ondersteunt. In de toekomst moeten zoveel mogelijk documenten en formulieren digitaal ter beschikking gesteld worden, aldus de helft van de ondervraagden. De communicatie in verband met wegenwerken kan dan weer volgens 62,5 procent van de ondernemers beter. 

 

 

De gemeente als ondersteunende partner

Grafiek 3: Er is voldoende overleg tussen de gemeente en de ondernemers via de Middenstandsraad

De helft van de Herkse ondernemers wil graag meer overleg met de gemeente via de Middenstandsraad. Ook gemeenschappelijke acties om de lokale economie een boost te geven, mogen meer gepromoot worden. 62,5 procent vindt een leegstandspremie een goed idee om leegstand kordaat aan te pakken. 

 

 

 

 

Kansen voor de Herkse ondernemer

Grafiek 4: Zondag- en laatavondopeningen zijn positief voor mijn zaak

62,5 procent van de ondervraagde denkt dat zondag- en laatavondopeningen positief zijn voor hun zaak. Evenveel ondervraagden vinden een gemeentelijke puntenkaart, waarbij de Herkenaren kunnen sparen voor promoties in Herkse winkels, een goed idee.

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is