Digitale bouwaanvraag mogelijk in Herk-de-Stad

Op 2 november 2016, over deze onderwerpen: Gemeentenieuws

We kunnen ons vandaag de dag geen leven meer indenken zonder dat daar een enter-, spatie- of shifttoets aan te pas komt. In heel wat toepassingen blijkt dat het gebruik van de computer het werk vaak makkelijker, sneller en eenvoudiger maakt. Als gemeente is het onze taak om het de burger zo makkelijk mogelijk te maken en hen zo goed mogelijk te begeleiden indien nodig. Daarom kunt u vanaf 21 oktober 2016 een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning digitaal indienen.

 

Vanaf 21 oktober is het gedaan met de onhandige papieren versie. Door de lange weg die de dossiers moesten afleggen, werden ze almaar groter en vooral onduidelijker. Ook dit is binnenkort verleden tijd. Architecten, studiebureaus, bedrijven of burgers kunnen namelijk dankzij deze digitale ommezwaai hun dossiers en al hun documenten rustig vanop hun pc bekijken en opvolgen. Ook de uiteindelijke beslissing op hun aanvraag zal via deze weg gecommuniceerd worden. Bovendien wordt ‘de lange administratieve weg’ ingekort doordat alle bevoegde instanties online toegang hebben tot het dossier.

 

Hoe gaat het in zijn werk? U surft naar www.omgevingsloket.be waar u zich vervolgens met uw digitale identiteitskaart kan inloggen. Daar vindt u vervolgens een stappenplan hoe u een dossier correct moet indienen. Zo vergeet u alvast geen belangrijke stappen in de procedure. Wanneer uw dossier volledig ingevuld en ingediend is, kan u op elk moment van de dag en op elke dag van de week de voortgang van uw dossier volgen. Geen rekening meer houden met de openingsuren van de administratie. Bovendien moet het dossier niet meer meermaals afgeprint worden en dat is goed voor het milieu en de portemonnee.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is