Danny Jamers' blik op de wereld

Op 20 augustus 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Als Herk-de-Stad gekend is in de wetenschappelijke wereld, dan hebben we dat te danken aan Govaert Wendelen of Godfried Wendelinus. De beroemde Herkenaar (1580 - 1667), een Vlaamse priester en sterrenkundige naar wie zelfs de maankrater Wendelinus genoemd is, was een doordrijver. Terwijl heel de toenmalige wetenschappelijke wereld, en ook de Kerk, ervan overtuigd was dat de zon rond de aarde draaide, bleef Wendelen samen met Copernicus, Kepler en Galilei trouw aan zijn vaststelling dat dit niet zo was.

Zijn geboortehuis in de Ridderstraat in Herk-de-Stad, het Wendelenhuis, werd onlangs gelukkig aangekocht door een Herkenaar die het hart op de juiste plaats heeft. Hij wil het pand renoveren met respect voor het historische kader en het tegelijkertijd een sociale functie geven. Daarom stelde hij onlangs het Wendelenhuis ter beschikking aan de vereniging St. Vincentius, die er nu tweedehandskledij verkoopt aan wie het nodig heeft. De Win-Win-Winkel wordt samen uitgebaat met jongeren van de Herkse Sint-Martinusscholen. Ouderen en
jongeren samen. Schitterend, toch?

Voor je mening blijven uitkomen, ook al is dat tegen de stroom van velen in, waar hebben we dat onlangs nog gehoord? Juist, het was Bart De Wever die op 18 maart hetzelfde zei in De Markthallen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is