Afbraak oud-gemeentehuis Schulen: meerderheid keert op stappen terug

Op 3 november 2019, over deze onderwerpen: Gemeentenieuws

Op de voorbije gemeenteraad maakte de Herkse meerderheid een duidelijke bocht in het dossier rond het oud-gemeentehuis in Schulen. In tegenstelling tot wat er zwart op wit in de notulen van een schepencollege staat, klonk er gisteren een heel ander geluid. N-VA-fractievoorzitter Karolien Grosemans reageert verbaasd: “Ik dacht dat ik handtekeningen zou moeten verzamelen. Maar één krantenartikel over de afbraakwoede van deze meerderheid bleek genoeg om de plannen te herbekijken.”

In augustus besliste het schepencollege om het oud-gemeentehuis in Schulen te verkopen met een vrij bouwprogramma tegen schattingsprijs. Dat staat zo onomwonden in de notulen. De oppositie, met name N-VA, verzette zich tegen deze beslissing en wil het historische pand redden van de sloophamer door het een nieuwe invulling te geven.

“Wij vroegen op de gemeenteraad om eerst het advies te vragen van de Erfgoedraad alvorens over te gaan tot een definitieve beslissing”, aldus Grosemans, “maar inspraak van die raad en van de Schulenaar blijkt voor deze meerderheid niet nodig, het punt werd weggestemd. Er wordt gezegd dat er nog meerdere opties mogelijk zijn, maar de beslissing van het schepencollege was nochtans erg duidelijk. Ik ben wel blij dat ik door het publiek maken van de collegebeslissing de koers van dit dossier heb kunnen veranderen. We gaan dit met argusogen opvolgen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is