Speech voorzitter Johny Franssen op onze nieuwjaarsreceptie

Op 10 januari 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Goede vriendinnen en vrienden,

Enkele dagen geleden hebben we afscheid genomen van 2017,  2018  is al een week oud.  Bij het begin van het jaar is het een goede gewoonte om elkaar een “gelukkig en goed nieuwjaar” toe te wensen.  Voor iedereen is de invulling van deze wensen anders, maar voor iedereen zal “Gezondheid “  wel op nummer 1 staan.  De andere wensen variëren en moeten we ook voor een stuk zelf waar maken.

 

 

Laat ons even terugblikken op 2017 en ons de vraag stellen: was 2017 een goed jaar?

Ondanks de terroristische aanslagen, het veiligheidsniveau 3, de modder die een aantal van onze N-VA-politici over zich heen krijgen, moeten we vaststellen dat een aantal onafhankelijke experten de verschillende regeringen een goed rapport geven.

Jan Jambon en Steven Vandeput werkten verder aan de uitbouw van een nieuwe veiligheidscultuur. 

Theo Francken en Jan Jambon zijn zacht voor echte politieke vluchtelingen  maar streng voor mensen die misbruik proberen te maken van het systeem.  Er worden meer humanitaire visa verleend dan tijdens de PS-regering maar er worden ook veel meer criminelen gerepatrieerd. Hoed af voor Theo die soms zwaar onder vuur ligt. 

In de commissie defensie tracht voorzitter Karolien Grosemans op een objectieve wijze de criteria vast te leggen voor de vervanging van de F16’s.

Minister Muyters slaagt erin om de werkloosheidscijfers maand na maand te doen dalen.

Johan Van Overtveldt  blijft keihard werken aan een hervorming gericht op fiscale zekerheid en stabiliteit voor iedereen, en op rechtvaardige fiscaliteit voor onze kmo’s.  Een hervorming die inmiddels inhoudelijk door vrijwel iedereen wordt toegejuicht.

Onze mandatarissen blijven het goed doen in de diverse opiniepeilingen. 

De Vlaamse regering heeft zijn zaken goed op orde, Geert Bourgeois probeert stabiliteit binnen zijn groep te bewaren en Jan Peumans weet met de nodige zin voor humor doch vastberaden al dat geweld in toom te houden.

Onze andere vertegenwoordigers Ben Weyts, Liesbeth Homans en Zuhal Demir moeten niet onderdoen voor hun federale collega’s en weten elk in hun domein gevoelige dossiers tot een goed einde te brengen.

Wat gebeurde er in ons kanton?

Vanuit een verschillende positie, of we nu in de oppositie of in de meerderheid zaten, hebben onze mandatarissen constructief meegewerkt aan een aantal projecten.  We waren overal zichtbaar in de verschillende gemeenten.  Valentijnsdag, moeder- en vaderdag, 11 juli, zeg je gedacht, alles passeerde de revue.  We hielden contact met de burger en vroegen naar hun mening.

Deze contacten hebben ons veel geleerd over de noden bij onze bevolking.  Verkeersveiligheid, leefmilieu, het algemeen goed gevoel zijn items die de nodige aandacht zullen krijgen. Samen met jullie willen we hieraan werken.  Aarzel niet om ons te contacteren.  Waar mogelijk willen wij je helpen.

2018

De voorbije jaren waren belangrijk maar een verkiezingsjaar is net dat tikkeltje meer.  Vergelijk het met een student die zijn rapport verwacht.  Als hij/zij goed gewerkt heeft moet hij eigenlijk niet bevreesd zijn voor het resultaat.  In Lummen en Halen wil men trachten om terug in de meerderheid te geraken.  In Herk-de-Stad proberen we de grootste partij te worden.  Al deze doelstellingen kunnen we halen als we op jullie steun mogen rekenen.  Waarvoor nu reeds dank bij voorbaat.

Op zondag 18 maart 2018 om 14u00 komt Bart De Wever naar de Markthallen in Herk-de-Stad.  Je kan je nu al inschrijven.  Dit bezoek is in eerste instantie bedoeld voor N-VA-leden.  Wij verwachten een grote opkomst.

Ik wil jullie alvast bedanken voor jullie aandacht en ik zou graag samen met jullie het glas willen heffen op een succesvol en gelukkig 2018!

Gezondheid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is