Kristof Claes en Kristina Sampermans: twee sterkhouders in Schakkebroek

Op 23 oktober 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Waar komt jullie politieke interesse vandaan?

Kristina: De problemen en behoeften van mensen liggen mij nauw aan het hart. Via de politiek wil ik mij voor hen inzetten.

Kristof: Politiek werd mij met de paplepel ingegeven. Mijn grootvader en vader waren al met politiek bezig. Hun devies luidde: “Je kan altijd reclameren op het bestuur en de politiek of je kan er zelf iets aan proberen te doen.” Ik koos voor het tweede.

 

Het hoeft niet altijd politiek te zijn. Wat zijn jullie hobby's?

Kristina: Mijn grote passie is zingen! Elke zondag geef ik samen met de rest van het koor het beste van mezelf in de parochiekerk van Schakkebroek. Verder hou ik van leuke uitstapjes of reizen met mijn man en twee dochters. Dichter bij huis ga ik graag iets eten of drinken met familie of vrienden.

Kristof: Ik ben altijd in voor een hapje of een drankje! (lacht) Daarnaast ben ik ook sportliefhebber. Passief als trouwe supporter en bestuurslid van voetbalclub Amandina en actief als fervent skiër (of toch proberen).

Wat is de charme van Schakkebroek?

Kristina: Het Amandinahuis is de ideale plek voor de inwoners van Schakkebroek om samen te komen.

Kristof: Hier in Schakkebroek heb je nog het echte dorpsgevoel. Iedereen kent elkaar en zegt goeiedag.

Maar het kan altijd beter?

Kristina: Verkeersveiligheid is en blij voor mij een belangrijk thema. Daar moeten we blijven inzetten.

Kristof: Het is misschien beroepsmisvorming (lacht) maar enkele gebouwen kunnen een opknapbeurt gebruiken om de uitstraling van Schakkebroek te verbeteren. Ook moeten we werk maken van een rioleringsnetwerk. Zo zijn we beter beschermd tegen overstromingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is