Herk boven in het Brusselse

Op 20 januari 2017, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

 

Als N-VA-coördinator in de commissie Sociale Zaken houdt federaal parlementslid Jan Spooren zich bezig met sociale zekerheidsdossiers zoals pensioenen en langdurig zieken. Wisten jullie dat zijn politieke carrière eigenlijk in Herk-de-Stad begon? Jan is een geboren en getogen Herkenaar die al op 25-jarige leeftijd schepen werd in onze gemeente. Collega Karolien Grosemans blikt samen met hem terug.

 

 
In 1995 was je de jongste schepen van Vlaanderen hier in Herk-de-Stad. Geen makkelijke opdracht…
Nee, helemaal niet. Gelukkig kreeg ik regelmatig handige tips van mijn vader Hugo, die zelf nog tot juni 2015 gemeenteraadslid was voor N-VA NIEUW. Ook heb ik in mijn laatste jaar rechten veel opgestoken als vrijwillig medewerker van toenmalig Volksunie-boegbeeld en senator Laurens Appeltans. Na de verkiezingen van 1994 werd ik vanuit het niets schepen van cultuur, jeugd, onderwijs en informatie. Een hele boterham die niet altijd even soepel verteerde. Helaas moest ik al na twee jaar met pijn in het hart mijn politieke activiteiten in Herk-de- Stad stopzetten omwille van mijn job als internationaal consultant in de sociale sector. Ook ben ik na mijn huwelijk naar Tervuren verhuisd, waar ik nu burgemeester ben.
 
Wat is je het meest bijgebleven uit je politieke carrière in Herk-de-Stad?
De beste herinnering was het respect tussen de politici. Er was bijvoorbeeld de ongeschreven regel dat gekibbel tijdens het schepencollege moest kunnen, zolang dit vlak na de vergadering tussen pot en pint maar werd bijgelegd in Taverne Olmenhof. Mijn verwezenlijking waar ik het meest trots op ben, is de uitbouw van de werking van het cultureel centrum De Markthallen dat toen pas was gebouwd. Als ik de waaier aan activiteiten zie die hier tot op vandaag georganiseerd worden, geeft me dat nog altijd voldoening.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is